Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ: ΕΤΟΙΜΗ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Ιστορική αποστολή της Ρωσίας ήταν να προστατεύει τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, - δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Ρώσος συνήγορος του πολίτη Κονσταντίν Ντολγκόφ, ο οποίος ευθύνεται στο ρωσικό ΥΠΕΞ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας και κυριαρχίας του νόμου.
«Η Ρωσία ιστορικά βοηθούσε και υποστήριζε τους αδελφικούς χριστιανικούς λαούς, που υφίστανται διώξεις και πιέσεις, προστάτευε τα δικαιώματα και συμφέροντά τους, σε ορισμένες περιπτώσεις και στο πεδίο της μάχης. Για τον λόγο αυτό δε μπορεί να μην μας ανησυχήσει η περαιτέρω τύχη της χριστιανικής παρουσίας δύο χιλιάδων ετών στη Μέση Ανατολή. Κατά την εκτίμηση σειράς οργανώσεων υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη διάρκεια των τελευταίων επτά ετών ο αριθμός των κρουσμάτων άσκησης βίας και τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος των Χριστιανών στην Αφρική, στην Ασία και τη Μέση Ανατολή αυξήθηκε κατά 309%», δήλωσε ο κ. Ντολγκόφ.
Στις δηλώσεις αυτές ο Ρώσος διπλωμάτης προέβη στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου στη Μόσχα με θέμα «Θρησκεία κατά της τρομοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Ντολγκόφ, «από την έναρξη της ένοπλης διαμάχης στη Συρία ο αριθμός του χριστιανικού πληθυσμού στη χώρα μειώθηκε από 2,2 εκ. σε 1,2 εκ». «Τα χριστιανικά κειμήλια δέχονται επιθέσεις εκ μέρους των μαχητών που παίρνουν τους χριστιανούς ως ομήρους. Εξίσου δύσκολη παραμένει η κατάσταση της χριστιανικής κοινότητας στο Ιράκ, της οποίας ο αριθμός από το 2003 μειώθηκε κατά 10 φορές – από 1,5 εκ. σε 150 χιλ.», - ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Κατά την εκτίμηση υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συστηματικές εκδηλώσεις χριστιανοφοβίας έχουν σημειωθεί σε 139 χώρες. «Οι χριστιανοί και τα κειμήλια τους υφίστανται διώξεις, βία και διακρίσεις», τόνισε ο συνήγορος του πολίτη.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι κρούσματα διακρίσεων και έλλειψης ανεκτικότητας παρατηρούνται ακόμα και στα κράτη του ΟΑΣΕ όπου οι Χριστιανοί αποτελούν πλειοψηφία. «Ανάμεσα σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι επιθέσεις κατά κληρικών, παρεμπόδιση εκδηλώσεων θρησκευτικού περιεχομένου, καταστροφή και βεβήλωση χριστιανικών εκκλησιών και νεκροταφείων, απόπειρες απομάκρυνσης χριστιανικών συμβόλων από δημόσιους χώρους, περιορισμός της ελευθερίας θρησκευτικής έκφρασης, διακρίσεις στην οικονομική κατάσταση και σε άλλους τομείς», κατέληξε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...