Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Χωρίς αλλαγές τα τέλη κυκλοφορίας για εφέτος

Οι παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών μετατίθενται για το επόμενο έτος



Εν αναμονή της ανακοίνωσης των νέων τελών κυκλοφορίας βρίσκονται περίπου 5.500.000 ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών καθώς στο υπουργείο Οικονομικών έχουν καταλήξει να μην προχωρήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές στα τέλη που καταβλήθηκαν πέρυσι.




Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έγινε μία προσπάθεια να υπάρξει κάποια αλλαγή στα τέλη που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ μεγάλης ηλικίας, δηλαδή για εκείνα που έχουν άδεια 1ης κυκλοφορίας πριν από το 2000. Ωστόσο, επειδή οι αλλαγές αυτές θα ήταν αμελητέες κρίθηκε οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν στα νέα τέλη να συμβούν από το επόμενο έτος που θα έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο για τον τρόπο που θα επιβάλλονται φόροι και τέλη στα ακίνητα.


Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να καταβληθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, ενώ όσοι αμελήσουν έστω και μία ημέρα να τα πληρώσουν τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισούται με το ισόποσο των τελών.


Επίσης, για ακόμη μία χρονιά τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες ΙΧ με ταχυδρομείο αλλά θα πρέπει με τους κωδικούς του TAXISnet να μπουν στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και από εκεί να τα αναζητήσουν.


Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής, είτε με πιστωτική κάρτα σε άτοκες δόσεις, είτε με μετρητά σε οποιοδήποτε κατάστημα τράπεζας. Το μόνο που θα χρειαστεί ο ιδιοκτήτης κάθε οχήματος είναι την ταυτότητα οφειλής που θα μπορεί να εκτυπώσει από την εφαρμογή «νέα τέλη κυκλοφορίας» που βρίσκεται στον ιστότοπο του TAXIS.


Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών προωθούν διάταξη με την οποία θα μπορούν οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων εφόσον έχουν καταθέσει πινακίδες να τις πάρουν πίσω πληρώνοντας ετήσια τέλη ανάλογα με το διάστημα που θα χρησιμοποιήσουν το όχημά τους. Η διάταξη αυτή είχε ψηφιστεί μέσα στο 2016 αλλά λήγει στα τέλη του τρέχοντος έτους. Ετσι, για να ισχύσει εκ νέου θα πρέπει να έρθει με τροπολογία στη Βουλή ώστε να παραταθεί η ισχύς της για ακόμη ένα έτος.


Υπενθυμίζεται ότι όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες αυτό θα πρέπει να συμβεί έως το τέλος του έτους διότι αν περάσει το 2016 και δεν έχουν επισκεφθεί την Εφορία τότε είναι δώρο άδωρο καθώς ακόμη και για μία ημέρα κυκλοφορίας του οχήματος μέσα στο 2017 θα πρέπει να καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...