Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Μεγάλη απώλεια για τους Πάνο Καμμένο-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Πέθανε ο χουντικός Γεώργιος Γεωργαλάς


Συμβούλευε και έγραφε τους λόγους του Πάνου Καμμένου

Σε ηλικία 88 ετών πέθανε, ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Χούντας, Γεώργιος Γεωργαλάς. Ήταν ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος του καθεστώτος της 21ης Απριλίου και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών είχε αναλάβει πολλές θέσεις ευθύνης, ασκώντας αρχικά καθήκοντα υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, ενώ ήταν εκείνος που δημιούργησε τη γενική γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών.Γεννήθηκε το 1928 στο Κάιρο. Οι γονείς του κατάγονταν από τα Δωδεκάνησα. Το 1947 αποφοίτησε από την Αμπέτειο σχολή του Καΐρου και μετά ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά. Μέχρι τα 28 του χρόνια ήταν… κομμουνιστής και ζούσε στην Ουγγαρία, όπου ήταν εκφωνητής της ελληνικής ραδιοφωνικής εκπομπής που διέδιδε τον μαρξισμό!

Υπήρξε επίσης ανταποκριτής του ουγγρικού πρακτορείου ειδήσεων στην Αγγλία και τη Γαλλία. Όταν τον Οκτώβριο του 1956 έγινε η επέμβαση των Σοβιετικών στην Ουγγαρία, επέστρεψε στην Αίγυπτο (συνοδεύοντας τον τότε ηγέτη της ΕΣΣΔ Νικήτα Χρουστρώφ) και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο.

Είχε πια γίνει… αντικομμουνιστής όταν το 1958 τον προσέλαβαν ως ειδικό συνεργάτη των Ενόπλων Δυνάμεων, για να διδάσκει «σοβιετολογία» και προπαγάνδα σε σχολές αξιωματικών του στρατού και της χωροφυλακής.
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ήταν μέλος της χουντικής κυβέρνησης. Διετέλεσε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, υπό τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και ήταν ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος της Χούντας.

Το 1971 επειδή προσανατολιζόταν προς την ελεγχόμενη πολιτικοποίηση του καθεστώτος, με σκοπό να συγκροτήσει δικό του πολιτικό κίνημα στα πλαίσια μιας παπαδοπουλικής δημοκρατίας, ο Παπαδόπουλος τον παρόπλισε διορίζοντάς τον υφυπουργό-γενικό διοικητή Κρήτης. Το 1973 όμως τον επανέφερε προκειμένου να οργανώσει την προπαγάνδα υπέρ του δημοψηφίσματος που σχεδιαζόταν. Μετά την επικράτηση του Ιωαννίδη απομακρύνθηκε.

Ντοκουμέντο 1996-Αυτά έλεγε ο Γεωργαλάς για τον Καμμένο







Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη το …μακρινό 1996 στο «Ε» της Ελευθεροτυπίας , ο θεωρητικός προπαγανδιστής της Χούντας Γεώργιος Γεωργαλάς, ανέπτυσσε τις απόψεις του για τον κοινοβουλευτισμό, τη Δημοκρατίας και τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο.
Ο Γεώργιος Γεωργαλάς ήρθε στην Ελλάδα από την κομμουνιστική Ουγγαρία και όπως ο ίδιος αναφέρει, το 1957 έφτασε στην Ελλάδα και αμέσως του πρότειναν θέση στην υπηρεσία Ειδικών μελετών της ΚΥΠ, «η οποία ασχολείτο με την ιδεολογική παρακολούθηση του κομμουνισμού».
Όπως τονίζει, πρότεινε τη χρησιμοποίηση του στρατού «που τότε ήταν η μόνη οργανωμένη δύναμη στη χώρα. Διέθετε δικά του μέσα. Ραδιοφωνικό σταθμό, ΤΕΑ, είχε εκδοτικό μηχανισμό κλπ. Θα μπορούσε, λοιπόν, να χρησιμοποιηθεί για αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Δηλαδή, με μέσα στρατιωτικά να αντιμετωπίσει το πολιτικό πρόβλημα. Η δεύτερη πρόταση ήταν να δημιουργηθεί μία κυβερνητική υπηρεσία πολιτικού πολέμου, όπως είχαμε μάθει στην Ουγγαρία να την αποκαλούμε. Έγιναν δεκτές και οι δύο προτάσεις. Τοποθετήθηκα λοιπόν στο ΓΕΣ. Έγινε επίσης και η Υπηρεσία Πληροφοριών της Προεδρίας της Κυβέρνησης και τοποθετήθηκα εκεί».
Ο κ. Γεωργαλάς παραδέχεται ότι ενώ είχε πληροφορίες ότι θα κινηθούν οι στρατιωτικοί για το πραξικόπημα, δεν τις μεταβίβασε στην κυβέρνηση. «Όταν συνεργάστηκα με τον Κανελλόπουλο και μου έλεγε για τις εκλογές γελούσα. Σκεφτόμουν: ο άνθρωπος δεν έχει πάρει χαμπάρι πως δεν θα γίνουν εκλογές;» αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη.
Στη συνέχεια ο κ. Γεωργαλάς έγινε υπουργός Τύπου της δικτατορίας και δηλώνει αντικοινοβουλευτικός «θεωρώ ότι οι 300 χειρότεροι Έλληνες είναι οι εκάστοτε βουλευτές» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Εγώ είχα πει να γίνουν σε πρώτη φάση κόμματα μέσα από το καθεστώς, Ένα δεξιό, ένα αριστερό, ένα κεντρώο κλπ. Κι όποιον ψήφιζε ο κόσμος. Θα είχαμε μία καλή αντιπολίτευση μέσα από το καθεστώς» αναφέρει και προσθέτει ότι μετά θα ήταν ελεύθερη η δημιουργία οποιουδήποτε κόμματος. Αλλά δεν θα είχαν πιθανότητες αυτά τα κόμματα. Μήπως δεν ξέρουμε πως ορίζεται το αποτέλεσμα; Τώρα το ορίζουν τα διαπλεκόμενα τότε το θα το ορίζαμε εμείς» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, υποστήριξε ότι ο Παπαδόπουλος θέλησε να το εκμεταλλευτεί «για να ματαιώσει τις εκλογές που είχε αναγγείλει και ταυτόχρονα με την βίαιη καταστολή θα μπορούσε να καθησυχάσει τους στρατιωτικούς που τον αμφισβητούσαν. Φυσικά δεν του βγήκε».
Η θέση του για τον κοινοβουλευτισμό δεν τον εμπόδισε να συνεργάζεται με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, καθώς όπως χαρακτηριστικά απαντά σε ερώτηση δεν συνεργάστηκε με τη ΝΔ: «Με τη ΝΔ όχι. Μεμονωμένα με βουλευτές. Με τον Πάνο Καμμένο. Τον συμβουλεύω, γράφω τους λόγους του…».

Ο κ Γεωργαλάς απάντησε και για την θέση του διευθυντή που είχε αναλάβει στην εφημερίδα Το Όνομα: «Όταν μου έκανε την πρόταση ο Μάκης Ψωμιάδης δέχθηκα υπό ένα όρο: να μην παρεμβαίνει στο δημοσιογραφικό έργο μου. Δεν τήρησε το λόγο του και διαφωνήσαμε».





Λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση της συγκεκριμένης συνέντευξης, ο Γεώργιος Γεωργαλάς διαμαρτυρήθηκε ότι αγνοήθηκαν οι θέσεις του, με επιστολή που εστάλη από το γραφείο τύπου του τότε βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου.



http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...