Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Πώς η Δύση έχει πωλήσει χρυσό σε μια μαύρη τρύπα

Υποβλήθηκε από Koos Jansen, BullionStar.com

Παρακαλούνται να συμβουλεύονται να έχουν διαβάσει θέσεις μου ο μηχανισμός της κινεζικής εγχώριας Gold Market και The Great Φυσική Gold Προσφορά και ζήτηση Illusion πριν συνεχίσετε.

Σε Δεκέμβριο του 2016 η κινεζική ζήτηση χονδρικής χρυσό , μετράται με αναλήψεις από τα θησαυροφυλάκια της Gold Χρηματιστήριο της Σαγκάης (SGE), αντιπροσώπευαν 196 τόνων, κάτω από το 9% από το Νοέμβριο. Δεκέμβριο ήταν ακόμα ένα ισχυρό μήνα για SGE αποσύρσεις οφείλεται στο γεγονός ότι η τιμή του χρυσού κινήθηκαν χαμηλότερα πριν από λίγο καρφώσει στο τέλος του μήνα, και οι Κινέζοι προτιμούν να αγοράζουν χρυσό όταν οι μειώσεις των τιμών (βλέπε έκθεμα 1).

Συνολικά κινεζική ζήτηση χονδρικής χρυσού έφτασε σε μια εκπληκτική 1.970 τόνους το 2016. Αλλά θα είναι αυτές οι τεράστιες ποσότητες που αγοράζονται από την Κίνα έχει ποτέ αντίκτυπο στην τιμή του χρυσού; Νομίζω ότι θα το κάνει.





Έκθεμα 1.



Έκθεμα 2.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, SGE αποσύρσεις ως επί το πλείστον παρέχονται μέσω των εισαγωγών, το 2016 σε περίπου 1.300 τόνους. Και όπως και τα προηγούμενα χρόνια, SGE αποσύρσεις ήταν περίπου δύο φορές το μέγεθος της κινεζικής ζήτησης χρυσού των καταναλωτών. Το τελευταίο δημοσιεύεται από όλους τους «κορυφαίους» εταιρείες συμβούλων, όπως το World Gold Council και της Thomson Reuters GFMS. Επειδή αυτές οι επιχειρήσεις έχουν συστηματικά λιγότερο δημοσιοποιημένες και επισκιάζεται κινεζική ζήτηση χρυσού από το 2007, ένα σημαντικό μερίδιο του χρηματοπιστωτικού κλάδου δεν γνωρίζει την Κίνα εισήγαγε 5.000 τόνους κατά τα τελευταία έτη, η οποία δεν επιτρέπεται να εξάγονται. Η υπόθεσή μου είναι ότι αυτό το 5.000 τόνων μείωση σε υπέργεια αποθέματα χρυσού έξω από την κινεζική εγχώρια αγορά θα κάνει χρυσό ράλι ισχυρότερη σε μια μελλοντική ανοδική αγορά από ό, τι σε προηγούμενες ανοδικές αγορές. Στο βαθμό που πολλοί επενδυτές είναι απληροφόρητοι για τη συρρίκνωση του όγκου της ουγγιές troy διαθέσιμη έξω από την Κίνα, την άγνοια τους θα ενισχύσει οποιοδήποτε ράλι των τιμών που έρχονται.

Σε αυτό το post θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου σχετικά με το πώς η τιμή του χρυσού συσχετίζεται με το εμπόριο πάνω από το έδαφος αποθεματικά, και πως η Κίνα έχει πετσοκόψει τα αποθεματικά με το ποσό των 5.000 τόνων, οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικά το επόμενο πόδι επάνω σε χρυσό.
Συσχετίζονται: Η τιμή του χρυσού και το Ηνωμένο Βασίλειο εμπόριο χρυσού

Από πολλές δεκαετίες μεγάλους επενδυτές στη Δύση όρισε την τιμή του χρυσού. Από τότε, η καρδιά του δυτικού χρυσού χονδρική αγορά υπήρξε το Λονδίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνεπώς, υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ της τιμής του χρυσού και του όγκου του χρυσού καθαρού εισάγονται ή εξάγονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ασία, από την άλλη πλευρά, ο χρυσός συμμετέχοντες στην αγορά είναι πιο ευαίσθητη στις τιμές , πράγμα που σημαίνει ότι αγοράζουν και να πωλούν χαμηλού υψηλό (το αντίθετο των δυτικών επενδυτών). Έχω περιγραφεί αυτή η τάση συχνά σε αυτές τις σελίδες, αλλά το ίδιο μπορεί να διαβάσει σε βιβλία από χρυσό συγγραφέας Timothy Green. Σε Η προοπτική για το χρυσό από το 1987 Πράσινο καταστάσεις:



Έκθεμα 3. Ευχαριστώ Nick Laird από Goldchartsrus.com για την άκρη του βιβλίου !

Πριν συζητήσουμε τη σχέση μεταξύ των τάσεων προσφοράς και της ζήτησης της Δυτικής στις εξελίξεις στην κινεζική αγορά χρυσού από την τελευταία δεκαετία, επιτρέψτε μου πρώτα να ανακεφαλαιώσω ότι η παγκόσμια φυσική προσφοράς και της ζήτησης χρυσού είναι πολύ μεγαλύτερη από τα στατιστικά στοιχεία του World Gold Council και GFMS δημοσιεύει. Παρακάτω είναι ένα διάγραμμα που δείχνει τις τριμηνιαίοι μέσοι όροι όλων των φυσικών κατηγορίες της προσφοράς και της ζήτησης, όπως αποκαλύπτεται από το World Gold Council από το 1ο τρίμηνο του 2002 έως το 4ο τρίμηνο του 2015. Οι αριθμοί αυτοί είναι περισσότερο ή λιγότερο το ίδιο με στοιχεία από GFMS.



Έκθεμα 4.

Μπορούμε να δούμε ότι κατά τη διάρκεια των 13 ετών, η πλειοψηφία της προσφοράς αποτελείται από έξοδο ορυχείου (73%) και η πλειοψηφία της ζήτησης αποτελείται από την κατανάλωση κοσμήματα (64%).

(Σημείωση, τις κατηγορίες επίσημου τομέα , καθαρό αντιστάθμισης παραγωγός και ETFs μπορεί να είναι είτε προσφορά ή τη ζήτηση και οι όγκοι μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό ανά τρίμηνο. Αν και, μόνο σε 1 από 52/4 εξέτασε έχει ζήτηση ETF ήταν μεγαλύτερη από ό, τι η κατανάλωση κοσμημάτων (Q1 2009). Σε όλα τα άλλα τρίμηνα επίσημου τομέα , καθαρό αντιστάθμισης παραγωγός και ETFs προσφοράς ή της ζήτησης δεν ήταν μεγαλύτερη από τη δική μου παραγωγή ή την κατανάλωση κοσμημάτων .)

Εάν τα δεδομένα από το World Gold Council όσον αφορά την φυσική προσφορά και τη ζήτηση του χρυσού θα είναι εξαντλητική, έξοδος ορυχείο και η κατανάλωση κοσμημάτων θα πρέπει να έχουν μια θετική συσχέτιση μεταξύ τους και την τιμή του χρυσού. Αλλά δεν το κάνουν. Ρίξτε μια ματιά στο επόμενο διάγραμμα.



Έκθεμα 5.1.

Κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς από το 2002 μέχρι το 2011 η κατανάλωση κοσμημάτων μειώθηκε και μετά βίας ξεπέρασε ποτέ εξόδου ορυχείο . Με τη σειρά του, εξόδου ορυχείο σταδιακά ανέβηκε πάνω από αυτό το χρονικό ορίζοντα, ενώ η τιμή του χρυσού αυξήθηκε έξι φορές! Είναι οι δυνάμεις μεταξύ ζήτησης κοσμημάτων και της προσφοράς ορυχείο οδήγηση τη μεσοπρόθεσμη / μακροπρόθεσμη τιμή του χρυσού; Όχι, σαφώς όχι. Αυτό δείχνει τα δεδομένα από το World Gold Council είναι ελλιπής.

(Θα ήθελα να προσθέσω ότι η έξοδος ορυχείο έχει σχέση με την τιμή του χρυσού σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου, δεδομένου ότι μπορεί να πάρει πάνω από δέκα χρόνια για να στήσετε ένα έργο εξόρυξης χρυσού. Δείτε το επόμενο διάγραμμα).



Έκθεμα 5.2.

Σε αντίθεση με τα στοιχεία από το World Gold Council, μπορούμε να παρατηρήσουμε μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της μεσοπρόθεσμα / μακροπρόθεσμα τιμή του χρυσού και των θεσμικών της προσφοράς και της ζήτησης που ρέει μέσα από το Λονδίνο. Δείτε το παρακάτω διάγραμμα.



Έκθεμα 6.

Περιέργως, θεσμική προσφοράς και της ζήτησης είναι κατηγορίες που δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία του World Gold Council - ή στα δεδομένα οποιουδήποτε άλλα πολύτιμα μέταλλα συμβούλων επιχείρησης που είμαι γνωρίζει.

Επειδή στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχουν διυλιστήρια, δεν ορυχεία χρυσού και των τοπικών καταναλωτική ζήτηση και την προσφορά απορριμμάτων είναι αδιάφορο, όλα χρυσό που είναι ορατά ( μη νομισματικά ) που εισάγονται και εξάγονται πρέπει είτε να αφορούν γεωργικές εκμεταλλεύσεις ETF αποθηκεύονται στο Λονδίνο, ή Δυτική θεσμικό προσφοράς και ζήτηση. Όταν υπολογίζουμε την αναλογία μεταξύ των δύο, ETF ρέει ένωση σε περίπου 35% του Ηνωμένου Βασιλείου καθαρή ροή (εισαγωγές μείον εξαγωγές) και ως εκ τούτου περίπου 65% είναι η Δυτική θεσμικό προσφοράς και της ζήτησης. Αποτελεσματική η πλειοψηφία των καθαρών ταμειακών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η Δυτική θεσμικό προσφοράς και της ζήτησης.

Δια του παρόντος, θεωρούν ότι όλες οι κατηγορίες προσφορά και τη ζήτηση που αποκαλύπτεται από το World Gold Council περισσότερο ή λιγότερο ίση μεταξύ τους (έκθεμα 4), τόσο για λόγους απλότητας θα αναφέρει ότι η συνολική παραγωγή των ναρκών + προμήθεια απορριμμάτων σε σχέση με την κατανάλωση κοσμήματα + μπαρ και κερμάτων βιομηχανική ζήτηση + συναντά έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν ορίζει το μέσο / μακροπρόθεσμα τιμή του χρυσού.

καθαρή ροή του Ηνωμένου Βασιλείου, από την άλλη πλευρά, σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη μεσοπρόθεσμη / μακροπρόθεσμη τιμή του χρυσού. Σημειώστε πως σχεδόν κάθε μήνα η αλλαγή στην καθαρή ροή αντιστοιχεί με την κατεύθυνση της τιμής του χρυσού (έκθεμα 6). Λιγότερο κοκκώδη, από τη στιγμή που τα δεδομένα μου ξεκινά το 2005, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν καθαρός εισαγωγέας μέχρι το 2012 σε μια αύξηση της τιμής του χρυσού. Από το 2013 μέχρι το 2015 το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν καθαρός εξαγωγέας σε πτωτική πορεία της τιμής του χρυσού. Και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, όταν η τιμή του χρυσού είδε ισχυρότερη κίνηση του μέχρι το 1986, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν καθαρός εισαγωγέας. Σύμπτωση? Νομίζω πως όχι.

Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Δυτική θεσμική προσφορά και τη ζήτηση σε υπέργεια αποθέματα χρυσού είναι η κινητήρια δύναμη της μεσοπρόθεσμα / μακροπρόθεσμα τιμή του χρυσού. Καθώς είναι πιθανό η τιμή του χρυσού δεν θα μπορούσε να αυξηθεί από το 2002 μέχρι το 2011, αν δεν υπήρχαν οι καθαρές εισαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, και είναι πιθανό η τιμή του χρυσού δεν θα μπορούσε να μειωθεί από το 2013 έως το 2015, αν είχε υπάρξει καμία καθαρών εξαγωγών στο Ηνωμένο Βασίλειο. (Βραχυπρόθεσμες η τιμή του χρυσού ωθείται γύρω στις αγορές χαρτιού.)

Μπορούμε να σκεφτούμε Δυτικής θεσμικών προσφοράς και της ζήτησης (η καθαρή ροή UK) όπως αυτό: η πλειοψηφία του χρυσού ακαθάριστου εισαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η ζήτηση από πάνω από το έδαφος αποθεματικά εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, και η πλειοψηφία του χρυσού ακαθάριστου που εξάγονται από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εφοδιασμό πάνω από το έδαφος αποθεματικά εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου . Όταν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καθαρός εισαγωγέας που σημαίνει ότι υπάρχει ένα καθαρό τράβηγμα πάνω από το έδαφος αποθεματικά εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο αντιστοιχεί σε μια αύξηση της τιμής του χρυσού. Όταν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καθαρός εξαγωγέας είναι ακριβώς το αντίθετο. Εδώ γίνεται φανερό ότι το ποσό των πάνω από το έδαφος χρυσού είναι απαραίτητη για τη μελλοντική εξέλιξη των τιμών.
Η κινεζική Black Hole

Ας στραφούμε προς την Κίνα. Στην εισαγωγή ανέφερα Κίνα εισάγει πολύ περισσότερο χρυσό από ό, τι είναι γνωστό στον χρηματοπιστωτικό τομέα, διότι οι περισσότεροι επενδυτές βασίζουν τις γνώσεις τους σε στοιχεία από το World Gold Council. Πιο συγκεκριμένα, η Κίνα εισήγαγε 5.000 τόνους από το 2007 μέχρι το 2016, εκτός από ό, τι το World Gold Council έχει απεικονιστεί μέσω των στατιστικών της ζήτησης τους. Ας πάρει τα μυαλά μας γύρω από αυτό μέσα από κάποια διαγράμματα. Ως παράδειγμα, έχω σχεδιάσει ένα διάγραμμα που δείχνει κινεζική προσφορά και τη ζήτηση χρυσού για το 2015 (τελευταίο έτος έχω πλήρη στοιχεία του).



Έκθεμα 7.

Δεν ξέρουμε κάθε ακριβές σημείο δεδομένων για την Κίνα, αλλά ξέρουμε GFMS ζήτησης (μωβ) και προφανή προσφορά , που αποτελείται από τις εγχώριες παραγωγής ορυχείου (πράσινο), προμήθεια θραύσματα (κίτρινο) και καθαρών εισαγωγών (μπλε). Από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα GFMS, όπως GFMS δημοσιεύει αριθμούς παροχή απορριμμάτων για την Κίνα και το World Gold Council δεν το κάνει.

Σύμφωνα με GFMS κινεζική ζήτηση χρυσού των καταναλωτών το 2015 ήταν 867 τόνοι. Για την κάλυψη της ζήτησης GFMS παρουσιάζει 450 τόνων εγχώρια εξόρυξη και προμήθεια απορριμμάτων αντιπροσώπευε 225 τόνους. Έμμεσα GFMS δηλώνει η Κίνα καθαρή εισαγωγή 192 τόνων για την ολοκλήρωση της ισορροπίας προσφοράς και ζήτησης στην κινεζική εγχώρια αγορά (έκθεμα 7). Για τις πρόσθετες 1.383 τόνοι εισάγονται GFMS έχει επιπλεύσει όλα τα είδη των δικαιολογίες, που έχω καταρριφθούν εδώ και εδώ .

Η κατώτατη γραμμή είναι, πέραν των 192 τόνων GFMS αναφέρει ότι εισάγονται στο 2015 για να ανταποκριθεί στη ζήτηση των καταναλωτών, η Κίνα εισήγαγε 1.383 τόνους για να ανταποκριθεί στις θεσμικές της ζήτησης και όλα αυτά μέταλλο δεν επιτρέπεται να εξάγονται. Αν επαναλάβετε την ίδια άσκηση για κάθε χρόνια από το 2007, οι συνολικές καθαρές εισαγωγές από την Κίνα που δεν έχουν συμπεριληφθεί στα στατιστικά στοιχεία από το λογαριασμό GFMS για 5.000 τόνους. Δείτε το επόμενο διάγραμμα.



Έκθεμα 8.
Σύναψη

Μπορείτε να δείτε τώρα, η Κίνα έχει πάρα πολύ μειωθεί πάνω από το έδαφος αποθεματικά έξω από την κινεζική εγχώρια αγορά, χωρίς όλοι οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο έχοντας πλήρη επίγνωση. Κατά την ταπεινή γνώμη μου, αυτό θα κάνει η τιμή του χρυσού ανεβεί turbo χρεώνονται επόμενη φορά που η Δύση δείχνει ενδιαφέρον για το μέταλλο. Σε Η προοπτική για το χρυσό Πράσινη αναφέρει:



Έκθεμα 9.

«Η πώληση χρυσού δεν είναι μονόδρομος», έγραψε Πράσινο το 1987. Αλλά μάντεψε τι. Δεδομένου ότι σε λίγα χρόνια - από τη στιγμή που η Κίνα έγινε ένας παίκτης ελέφαντα στην φυσική αγορά - πώληση χρυσού είναι μονόδρομος! Οι Δυτική sell-offs που μεταφορτώνονται σε Κίνα, αλλά δεν επιστρέφουν. Η παγκόσμια παιχνίδι χρυσού έχει αλλάξει.



Έκθεμα 10.

Η συνέπεια είναι ότι υπάρχουν λιγότερο πάνω από το έδαφος αποθεματικά έξω από την Κίνα για τη Δυτική επενδυτές να αγοράσουν σε μια επικείμενη αγορά ταύρων, που θα ανυψώσει την προσφορά δολαρίων ανά μονάδα χρυσού - με άλλα λόγια, η τιμή του χρυσού μετριέται σε δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά.



Ευγένεια του BBC.

Κρατήστε στο μυαλό, αυτό το φαινόμενο (η Κίνα εισάγει τεράστιες ποσότητες εκτός από την κινεζική ζήτηση χρυσού των καταναλωτών , όπως αποκαλύπτεται από GFMS) έχει υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό το 2013, όταν ο χρυσός εισέλθει σε μια αγορά αρκούδα μετά από μια 11-ετή πορεία up. Στην προηγούμενη ανοδική αγορά (2002-2012) πάνω από το έδαφος αποθεματικά έξω από την Κίνα δεν είχαν ακρωτηριασμένες ακόμα. Έτσι, οι επιπτώσεις αυτού του φαινομένου θα γίνουν αισθητές μόνο κατά τη διάρκεια της επόμενης πόδι.

Υπάρχει κάποια απόδειξη για να τεκμηριώσει την υπόθεση μου; Ετσι νομίζω. Νωρίς το 2016 υπήρξε κάποια ανανεωμένο ενδιαφέρον για κίτρινο μέταλλο από τις μεγάλες δυτικές επενδυτές. Όταν η τιμή του χρυσού άρχισαν να ανεβαίνουν πήγε σχεδόν κάθετη τελειώνει το πρώτο τρίμηνο του 2016 έως και 16,7%, το ισχυρότερο τρίμηνο από το 1986. Σύμπτωση; Νομίζω πως όχι. Ανέβηκε ισχυρή όσο το έκανε γιατί υπήρχαν λιγότερα ουγκιές σε υπέργεια αποθέματα διαθέσιμα.



Έκθεμα 11.

Μια μελέτη για το πόσο πάνω από το έδαφος αποθεματικά υπάρχουν έξω από την Κίνα θα πρέπει να αποθηκεύονται για μια μελλοντική θέση blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...