Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Στο αρχείο η εισαγγελική έρευνα για ΑΟΖ Αλβανίας - Ελλάδας

Όπως μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων ο τηλεοπτικός σταθμός KLAN η Εισαγγελία Τιράνων ολοκλήρωσε και έκλεισε την υπόθεση δίωξης εις βάρος της διαπραγματευτικής Αλβανικής ομάδας στη μοικτή Επιτροπή που διατύπωσε τη Συμφωνία Αλβανίας Ελλάδας για τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων στο Ιόνιο.


Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν την ποινική διαδικασία κατόπιν προσφυγής του ΥΠΕΞ κ. Μπουσάτι απ το 2014 ήδη. Σύμφωνα με την Εισαγγελία Τιράνων δεν βρέθηκαν παραβάσεις ποινικής φύσεως στο σύνολο της διαδικασίας και σε κανένα απ τα 14 πρόσωπα της Ομάδας που ανακρίθηκαν ξεχωριστά και σε αντιπαράθεση.

Η απόφαση των Εισαγγελικών αρχών να θέσουν στο αρχείο την υπόθεση μπορεί να έχει ελλάχιστη νομική σημασία έχει όμως τεράστια πολιτική αξία.

Ως γνωστό το ΣΚ στην αντιπολίτευση τότε είχε προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο το 2010 και είχε πετύχει την ακύρωση της Συμφωνίας Μπακογιάννη - Μπάσα παρουσία των Πρωθυπουργών Καραμανλή και Μπερίσα αντίστοιχα.

Όταν ήρθαν στην εξουσία οι Σοσιαληστές έστειλαν στην Εισαγγελία την υπόθεση προσδοκόντας απόφαση εις βάρος ειδικά Γενικού Γραμματέα ΥπΕξ κ. Τουρντίου και Επιτελάρχη Ναυτικού Χρήστου Γκερβένι ώστε να τεκμηρίωναν την προπαγάνδα τους περί δόλου από ελμηνικής πλευράς, εξαπάτησης στους χάρτες και πράξεων εθνικής προδοσίας με την παραχώρηση θαλασσίου χώρου ΑΟΖ στην Ελλάδα.

Προφανώς μετά τη σημερινή απόφαση των Εισαγγελικών αρχών ο Ράμα και Μπουσάτι είναι ακόμη πιο εξτεθειμένοι περί των πραγματικών τους κινήτρων στη αρνητική στάση που τηρούν για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας οριοθέτησης στο Ιόνιο Πέλαγος.

tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...