Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Οι Βούλγαροι άρχισαν να ψηφίζουν την Κυριακή στο βουλευτικές εκλογές με αβέβαιο αποτέλεσμα

Οι Βούλγαροι άρχισαν να ψηφίζουν την Κυριακή στο βουλευτικές εκλογές με αβέβαια αποτελέσματα για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ (κέντρο δεξιά) και στη σελίδα στροφή από μια ψηφοφορία για τους Σοσιαλιστές, οι οποίοι λαμβάνουν φιλο-ρωσικής συμπάθειες ανοιχτά AFP.


Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7:00 τοπική ώρα (4:00 GMT) και τελειώνει 20:00 (17:00 GMT). Οι δημοσκοπήσεις πρώτες έρευνες Έξοδος θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά το καταμέτρησης των ψήφων.


Για εβδομάδες, οι δύο πλευρές έχουν ίση θέση στις δημοσκοπήσεις, με το 30% των προθέσεων ψήφου, η οποία δεν έγινε ποτέ στις εκλογές στη Βουλγαρία και προβλέπουν τις σκληρές διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό ενός συνασπισμού κυβέρνησης. Εθνικιστικά κόμματα, των οποίων η σοβινιστική ρητορική διαδοθεί σε όλα τα στρατόπεδα, συμπεριλαμβανομένης της αριστεράς, θα μπορούσε να είναι διαιτητές.


Σε αυτό το τρίτο νόμιμη μόνο σε τέσσερα χρόνια, οι διεθνείς συμμετοχές έχουν κυριαρχήσει στην εκστρατεία, αν και ενδημική διαφθορά και το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο διαβίωσης ανησυχίες των ψηφοφόρων ότι οι φτωχότερες χώρες στην ΕΕ.




«Αν PSB (Σοσιαλιστές) κερδίζει η Βουλγαρία είναι πιθανό να φέρουν μια πολιτική ανοιχτά φιλο-ρωσικά. Αν Gerb (Μπορίσοφ) επιστρέφει στην εξουσία, θα διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, η οποία έχει σημαντικά συμφέροντα στα Βαλκάνια», συνοψίζει Ognian Mincev Διευθυντής Ινστιτούτο Διεθνών σπουδών στη Σόφια.


Σοσιαλιστές, οι κληρονόμοι των κομμουνιστών πριν από την κατάρρευση του Σιδηρού Παραπετάσματος, ελπίζει να επωφεληθεί από την ορμή που έδωσε την προεδρία στη Βουλγαρία το Νοέμβριο του 2016 ο υποψήφιός τους Ρούμεν Radev, πρώην διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας.


Ως αρχηγός του κράτους, ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Kornelia Ninova, ευνοεί την άρση των κυρώσεων της ΕΕ που επιβάλλονται από τη Ρωσία και την ενίσχυση της συνεργασίας με τη Μόσχα.


Υποστηρίζοντας ενώ Σχέσεις «πραγματιστική» με τη Μόσχα, ιδιαίτερα σε κοινά ενεργειακά έργα, η συντηρητική Μπόικο Μπορίσοφ, βουλγαρική πολιτική σκηνή πυλώνα απαιτεί μια πραγματική ευθυγράμμιση με τις θέσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Χαρισματική προσωπικότητα, ο πρώην σωματοφύλακας αρχηγός της αστυνομίας και στη συνέχεια έγινε δήμαρχος της Σόφιας, Βουλγαρίας Μπορίσοφ είναι ο μόνος ηγέτης μετά την πτώση του κομμουνισμού που κέρδισε δύο θητείες στο αξίωμα του πρωθυπουργού, κατέληξε στο συμπέρασμα δύο παραιτήσεις. Τελευταία, που χρονολογείται από το Νοέμβριο, ακολουθεί την αποτυχία του υποψηφίου του στις προεδρικές εκλογές.


Η αδιαφορία των ψηφοφόρων αυτής της χώρας με 7.400.000 κατοίκους στην Συντηρητικού ηγέτη, θα μπορούσε να είναι ένα πλεονέκτημα για τους σοσιαλιστές, όπως το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, εκτιμάται αναλυτές ότι η PSB κινητοποιήσουν περισσότερους ψηφοφόρους.


Τουλάχιστον 4% των ψήφων που απαιτούνται για να εισέλθει στο κοινοβούλιο, μετά την αναλογική εκπροσώπηση σε ένα γύρο, η οποία χαρακτηρίζεται από κατακερματισμό του πολιτικού προσφοράς.


Ανάμεσα σε όλα τα μέρη στο τρέξιμο για τις 240 έδρες του βουλευτή, ένας συνασπισμός των εθνικιστικών κομμάτων θα μπορούσε να εξασφαλίσει την τρίτη θέση και τις προϋποθέσεις νίκης. Το GERB και PSB και λένε ότι είναι έτοιμοι να συμμαχήσουν μαζί τους.


Αυτές οι εκλογές θα είναι μια δοκιμασία για τα δύο μεγάλα κόμματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Βουλγαρία, περίπου 700.000 άνθρωποι, ως επί το πλείστον turcofoni: δημιουργία παραδοσιακών MDL, τρίτη στο σημερινό κοινοβούλιο, είναι ενάντια στην πολιτική Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ Dost νέο κόμμα υποστηρίζεται από την Άγκυρα, αλλά δεν αναμένεται να εισέλθει στο κοινοβούλιο.


Agerpres / (AS - επιμέλεια: Adriana Matcovschi, σε απευθείας σύνδεση συντάκτης Ιρίνα Giurgiu)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...