Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Εκλογές βίας στην Αλβανία

Σοβαρό πρόβλημα νομιμοποίησης του εκλογικού αποτελέσματος θα υπάρξει στην Αλβανία, αφού υπολογίζεται ότι μόλις το 43% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπες.



Τοπικές πηγές καταγγέλλουν ότι η διαδικασία εξελίχθηκε σε εκλογές βίας δίχως να αποκλείεται και η νοθεία.

Η αντιπρόεδρος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που είναι του Δημοκρατικού Κόμματος δηλαδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατήγγειλε ότι στον αλβανικό βορρά συμμορίες ενόπλων ανδρών κυκλοφορούσαν με οχήματα δίχως πινακίδες κυκλοφορίας και απειλούσαν τους ψηφοφόρους.

Τοπικές πηγές επίσης καταγγέλλουν ότι συνέβη πραγματικό όργιο εξαγοράς ψήφων κυρίως από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα αλλά και από το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Ιλίρ Μέτα.

Επίσης καταγγέλλονται συμπλοκές και επεισόδια μεταξύ οπαδών αντίπαλων κομμάτων. Στα περισσότερα επεισόδια, σε κάποια από τα οποία έπεσαν και πυροβολισμοί, πρωταγωνιστούν οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος που συγκρούονται με οπαδούς του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ένταξης.

Το καθεστώς του Έντι Ράμα ασκεί τρομοκρατία στην ελληνική πόλη Χειμάρρα, προπύργιο των Βορειοηπειρωτών, με αποτέλεσμα μόνο το 21% των εγγεγραμμένων να έχει ψηφίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...