Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Από τότε που οι πρώτες φωτογραφίες του πλανήτη μας είχαν ληφθεί από το διάστημα, έχει συσσωρευτεί μια εκπληκτική συλλογή από εικόνες της Γης.


Γη Εικόνες: Εικόνες της Γης από το Διάστημα
Μία εικόνα της Γης "Μπλε Μαρμάρινο" που τραβήχτηκε από το όργανο VIIRS στον τελευταίο δορυφορικό δορυφόρο της NASA, Nuclear Suomi NPP. Αυτή η σύνθετη εικόνα χρησιμοποιεί μια σειρά από ράβδους της επιφάνειας της Γης που λαμβάνονται στις 4 Ιανουαρίου 2012.
Πίστωση: NASA / NOAA / GSFC / Suomi NPP / VIIRS / Norman Kuring

Σημείωση του συντάκτη:  Αυτή η συλλογή, που δημοσιεύθηκε αρχικά το 2012, ενημερώθηκε για να συμπεριλάβει άλλες πιο πρόσφατες και εκπληκτικές εικόνες του πλανήτη μας από το διάστημα.

Από τότε που οι πρώτες φωτογραφίες του πλανήτη μας είχαν ληφθεί από το διάστημα, έχει συσσωρευτεί μια εκπληκτική συλλογή από εικόνες της Γης. Ορισμένοι είναι απίστευτοι εξαιτίας της προσπάθειας που καταβλήθηκε για την παραγωγή τους. Άλλοι προσφέρουν εκπληκτικές νέες προοπτικές στον κόσμο μας. Πολλές φωτογραφίες της NASA ήταν απλά θαυμάσιες τέχνης που είχαν στρωθεί με φανταστική επιστήμη και τροφοδότησαν με αξιοσημείωτη τεχνολογία. Από εικόνες από μπλε μάρμαρο που έχουν συρραφτεί από δορυφορικές εικόνες έως την εικόνα της πλαδαρής Πανοραμίδας, κατασκευασμένη από βαθύ χώρο, ο κόσμος μας έχει αποκαλυφθεί σε όλη του την κοσμική μεγαλοπρέπεια.
Εδώ υπάρχουν αρκετές ιστορικές πρώτες εικόνες της Γης από το φεγγάρι και από το βαθύ διάστημα, καθώς και εικονικές απόψεις του κόσμου μας από μια αληθινά μακρινή προοπτική.

Μπλε Μάρμαρο : Η NASA έχει παράγει πολλές εικόνες Blue Marble. Το πρωτότυπο , που ελήφθη από το πλήρωμα του Απόλλωνα 17, δείχνει το ανατολικό ημισφαίριο και πιστεύεται ότι είναι μία από τις πιο γνωστές και ευρέως διανεμημένες εικόνες της Γης ποτέ. Αριστερά, μια από τις πιο πρόσφατες εικόνες Μπλε Μάρμαρο δημιουργήθηκε με τη συρραφή των δορυφορικών εικόνων και αποκαλύπτει το Δυτικό Ημισφαίριο σε όλη του τη δόξα. Οι πρώτες εικόνες από το διάστημα δεν ήταν σχεδόν τόσο συνηθισμένες όσο οι Μπλε Μάρμαρα είναι τώρα.
Πρώιμες φωτογραφίες από τη Γη από το Διάστημα : Πολύ πριν πάμε στο φεγγάρι, οι πρώτες εικόνες της Γης από μακριά βρισκόμασταν από την άκρη του χώρου με ρουκέτες στη δεκαετία του 1940. Στις 7 Μαρτίου 1947, ένας πύραυλος έστειλε πίσω αυτές τις πρώτες εικόνες της Γης που πήραν από πάνω από 100 μίλια πάνω από την επιφάνεια - καλά στο διάστημα.

Οι επιστήμονες και οι στρατιώτες στο Νέο Μεξικό πήραν την πρώτη ματιά σε αυτές τις εικόνες, που έγιναν από αιχμαλωτισμένες γερμανικές ρουκέτες V-2 που αναδιαμορφώθηκαν για να μεταφέρουν μια φωτογραφική μηχανή (στη θέση της κεφαλής) στο διάστημα.
Οι επιστήμονες και οι στρατιώτες στο Νέο Μεξικό πήραν την πρώτη ματιά σε αυτές τις εικόνες, που έγιναν από αιχμαλωτισμένες γερμανικές ρουκέτες V-2 που αναδιαμορφώθηκαν για να μεταφέρουν μια φωτογραφική μηχανή (στη θέση της κεφαλής) στο διάστημα.
Πιστωτική επιστολή: Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Johns Hopkins

Πρώτη φωτογραφία της γης από έναν δορυφόρο καιρού : Οι Ρόκετς έκαναν τη θέση τους σε τροχιά γύρω από τους δορυφόρους και οι πρώτες δορυφορικές φωτογραφίες έδωσαν στους επιστήμονες την πρώτη χρήσιμη ματιά στα συστήματα σύννεφων από πάνω, παρέχοντας πληροφορίες για μεγάλες καταιγίδες που είχαν μεγάλη αξία για τους μετεωρολόγους.

Αυτή η πρώτη εικόνα της Γης από έναν δορυφόρο καιρού λήφθηκε από τον δορυφόρο TIROS-1 την 1η Απριλίου 1960. Η φωτογραφία έκανε επίσης ιστορία της τηλεόρασης.
Αυτή η πρώτη εικόνα της Γης από έναν δορυφόρο καιρού λήφθηκε από τον δορυφόρο TIROS-1 την 1η Απριλίου 1960. Η φωτογραφία έκανε επίσης ιστορία της τηλεόρασης.
Πίστωση: NASA

Πρώτη φωτογραφία της γης από τον βαθύ χώρο : Οι πρώιμες δορυφορικές εικόνες δείχνουν μόνο τμήματα του πλανήτη. Όχι μέχρι που το Σεληνιακό Orbiter 1 της NASA κοίταξε πίσω από τον ώμο του και έσπασε την πρώτη εικόνα της Γης από το βαθύ διάστημα , κερδίσαμε την προοπτική του κόσμου μας ως αντικειμένου στον Κόσμο. Η Γη αποκαλύπτεται ως ημισέληνος - το ηλιακό φως μόνο εν μέρει από την άποψη του διαστημικού οχήματος.

Η πρώτη εικόνα της Γης από το βαθύ διάστημα λήφθηκε από το Lunar Orbiter 1 στις 23 Αυγούστου 1966. Η γη φαίνεται να ανεβαίνει πάνω από το φεγγάρι.  Ο ρομποτικός ορνιθώνας ήταν μέρος μιας προσπάθειας της NASA να χαρτογραφήσει την επιφάνεια του σεληνιακού σώματος προτού να στείλει αστροναύτες.  Σε αντίθεση με τη σημερινή ψηφιακή φωτογραφία, οι εικόνες έγιναν σε ταινίες, οι οποίες αναπτύχθηκαν αυτόματα επί του σκάφους, όπως ακριβώς λειτουργεί μια φωτογραφική μηχανή Polaroid, προτού να σαρωθούν, να ψηφιοποιηθούν και να αποσταλούν στη Γη μέσω ραδιοφωνικών σημάτων.
Η πρώτη εικόνα της Γης από το βαθύ διάστημα λήφθηκε από το Lunar Orbiter 1 στις 23 Αυγούστου 1966. Η γη φαίνεται να ανεβαίνει πάνω από το φεγγάρι. Ο ρομποτικός ορνιθώνας ήταν μέρος μιας προσπάθειας της NASA να χαρτογραφήσει την επιφάνεια του σεληνιακού σώματος προτού να στείλει αστροναύτες. Σε αντίθεση με τη σημερινή ψηφιακή φωτογραφία, οι εικόνες έγιναν σε ταινίες, οι οποίες αναπτύχθηκαν αυτόματα επί του σκάφους, όπως ακριβώς λειτουργεί μια φωτογραφική μηχανή Polaroid, προτού να σαρωθούν, να ψηφιοποιηθούν και να αποσταλούν στη Γη μέσω ραδιοφωνικών σημάτων.
Πίστωση: NASA

Πρώτη εικόνα της Γης και της Σελήνης σε ενιαίο πλαίσιο : Ήταν απίστευτο να δούμε τη Γη από το βαθύ χώρο για πρώτη φορά. Ήταν μια άλλη καταπληκτική εμπειρία να δούμε τόσο τον κόσμο μας όσο και το φεγγάρι του να αναστέλλεται μαζί για πρώτη φορά μαζί με το μαύρο κενό. Αυτό το κατόρθωμα επιτεύχθηκε από τον Voyager 1 στο δρόμο του προς τους εξωτερικούς πλανήτες.

Αυτή η εικόνα της Γης και του φεγγαριού της NASA σε ένα ενιαίο πλαίσιο, το πρώτο του είδους που είχε πάρει ποτέ από ένα διαστημόπλοιο, καταγράφηκε από τον Voyager 1 στις 18 Σεπτεμβρίου 1977 όταν ήταν 7,25 εκατομμύρια μίλια (11,66 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη.  Το φεγγάρι (πάνω) είναι πέρα ​​από τη Γη, όπως φαίνεται από τον διαστημικό καθετήρα.  Επειδή η Γη ήταν πολύ φωτεινότερη από το φεγγάρι, το φεγγάρι φωτίστηκε τεχνητά με έναν παράγοντα τριών από την ενίσχυση του υπολογιστή, ώστε και τα δύο σώματα να δείχνουν καθαρά στην εικόνα.
Αυτή η εικόνα της Γης και του φεγγαριού της NASA σε ένα ενιαίο πλαίσιο, το πρώτο του είδους που είχε πάρει ποτέ από ένα διαστημόπλοιο, καταγράφηκε από τον Voyager 1 στις 18 Σεπτεμβρίου 1977 όταν ήταν 7,25 εκατομμύρια μίλια (11,66 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη. Το φεγγάρι (πάνω) είναι πέρα ​​από τη Γη, όπως φαίνεται από τον διαστημικό καθετήρα. Επειδή η Γη ήταν πολύ φωτεινότερη από το φεγγάρι, το φεγγάρι φωτίστηκε τεχνητά με έναν παράγοντα τριών από την ενίσχυση του υπολογιστή, ώστε και τα δύο σώματα να δείχνουν καθαρά στην εικόνα.
Πίστωση: NASA

Earthrise : Φανταστείτε να έρθετε γύρω από το φεγγάρι σε ένα διαστημόπλοιο, κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο και να είστε οι πρώτοι άνθρωποι που βλέπουν τον δικό σας πλανήτη να ανεβαίνει. Αυτή η εικονική εικόνα της Γης που υψώνεται, που ονομάζεται γενικά η εικόνα "Γης", είναι η πρώτη του είδους που έχει πάρει ένας αστροναύτης από τη σεληνιακή τροχιά.

Αυτή η άποψη της ανερχόμενης γης χαιρέτισε τους αστροναύτες του Απόλλωνα 8, καθώς ήρθαν από πίσω από το φεγγάρι μετά την καύση της σεληνιακής εισαγωγής τροχιάς.  Η φωτογραφία εμφανίζεται εδώ με τον αρχικό προσανατολισμό της, αν και είναι πιο εμφανής με την σεληνιακή επιφάνεια στο κάτω μέρος της φωτογραφίας.  Η γη είναι περίπου πέντε μοίρες αριστερά του ορίζοντα στη φωτογραφία.  Τα ανώνυμα χαρακτηριστικά της επιφάνειας στα αριστερά είναι κοντά στο ανατολικό άκρο της σελήνης όπως φαίνεται από τη Γη.  Ο σεληνιακός ορίζοντας απέχει περίπου 780 χιλιόμετρα από το διαστημόπλοιο.  Το ύψος της φωτογραφικής περιοχής στον σεληνιακό ορίζοντα είναι περίπου 175 χιλιόμετρα.
Αυτή η άποψη της ανερχόμενης γης χαιρέτισε τους αστροναύτες του Απόλλωνα 8, καθώς ήρθαν από πίσω από το φεγγάρι μετά την καύση της σεληνιακής εισαγωγής τροχιάς. Η φωτογραφία εμφανίζεται εδώ με τον αρχικό προσανατολισμό της, αν και είναι πιο εμφανής με την σεληνιακή επιφάνεια στο κάτω μέρος της φωτογραφίας. Η γη είναι περίπου πέντε μοίρες αριστερά του ορίζοντα στη φωτογραφία. Τα ανώνυμα χαρακτηριστικά της επιφάνειας στα αριστερά είναι κοντά στο ανατολικό άκρο της σελήνης όπως φαίνεται από τη Γη. Ο σεληνιακός ορίζοντας απέχει περίπου 780 χιλιόμετρα από το διαστημόπλοιο. Το ύψος της φωτογραφικής περιοχής στον σεληνιακό ορίζοντα είναι περίπου 175 χιλιόμετρα.
Πίστωση: NASA

Απαλή μπλε κουκίδα: Λίγες εικόνες από το διάστημα είναι τόσο εικονικές όσο και η ελαφριά μπλε κουκίδα, που τραβήχτηκε από τον Voyager 1. Ο Carl Sagan είπε για την εικόνα: "... ένα μοναχικό στίγμα στο μεγάλο περιβάλλων κοσμικό σκοτάδι. Να ασχοληθούμε περισσότερο με ευγένεια και συμπόνια ο ένας με τον άλλον και να διατηρήσουμε και να αγαπάμε αυτή την απαλή μπλε κουκίδα, το μόνο σπίτι που έχουμε γνωρίσει ποτέ ".

Η Εικόνα Pale Blue Dot αποτελεί μέρος του πρώτου πορτρέτου που έγινε ποτέ από το ηλιακό μας σύστημα από μακριά, το οποίο έλαβε ο Voyager 1. Η Voyager απέκτησε 60 πλαίσια για ένα ψηφιδωτό του ηλιακού συστήματος από περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια μίλια από τη Γη και περίπου 32 βαθμούς πάνω Το εκλειπτικό - το αεροπλάνο στο οποίο οι περισσότεροι από τους πλανήτες τροχιά.  Η Γη είναι ακριβώς κάτω και δεξιά από το κέντρο, χτυπάει στη μέση μιας από τις διάσπαρτες ακτίνες φωτός που προκύπτουν από τη λήψη της εικόνας τόσο κοντά στον ήλιο.
Η Εικόνα Pale Blue Dot αποτελεί μέρος του πρώτου πορτρέτου που έγινε ποτέ από το ηλιακό μας σύστημα από μακριά, το οποίο έλαβε ο Voyager 1. Η Voyager απέκτησε 60 πλαίσια για ένα ψηφιδωτό του ηλιακού συστήματος από περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια μίλια από τη Γη και περίπου 32 βαθμούς πάνω Το εκλειπτικό - το αεροπλάνο στο οποίο οι περισσότεροι από τους πλανήτες τροχιά. Η Γη είναι ακριβώς κάτω και δεξιά από το κέντρο, χτυπάει στη μέση μιας από τις διάσπαρτες ακτίνες φωτός που προκύπτουν από τη λήψη της εικόνας τόσο κοντά στον ήλιο.
Πίστωση: NASA

Πρώτη εικόνα της γης από τον Άρη : Ο Άρης κατείχε κάποτε τη συλλογική ανθρώπινη φαντασία όπως κανένας άλλος κόσμος, με οράματα καναλιών και μικρούς πράσινους άνδρες. Έτσι ήταν κάτι το ξεχωριστό για πρώτη φορά που θα μπορούσαμε να τραβήξουμε μια φωτογραφία του κόσμου μας από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Η Γη είναι, για άλλη μια φορά, μια απλή κουκίδα που έχει δει τόσο μακριά.

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα της Γης που έγινε από την επιφάνεια ενός άλλου πλανήτη.  Ελήφθη από το Mars Exploration Rover Spirit στις 8 Μαρτίου 2004, μία ώρα πριν την ανατολή, με την επιφάνεια του Άρη να βρίσκεται στο προσκήνιο.  Η αντίθεση διπλασιάστηκε για να γίνει ευκολότερη η προβολή της Γης.
Αυτή είναι η πρώτη εικόνα της Γης που έγινε από την επιφάνεια ενός άλλου πλανήτη. Ελήφθη από το Mars Exploration Rover Spirit στις 8 Μαρτίου 2004, μία ώρα πριν την ανατολή, με την επιφάνεια του Άρη να βρίσκεται στο προσκήνιο. Η αντίθεση διπλασιάστηκε για να γίνει ευκολότερη η προβολή της Γης.
Πίστωση: NASA / JPL / Cornell / Texas A & M

Σελήνη σκιά : Όχι κάθε μεγάλη φωτογραφία της Γης είναι παλιά, ούτε όλα είναι ασπρόμαυρα. Και πολλοί, όπως και ο επόμενος, είναι απλά εκπληκτικοί. Όταν βιώνουμε ηλιακή έκλειψη , το φεγγάρι αποκλείει τον ήλιο. Αλλά από το διάστημα, κοιτάζοντας προς τα κάτω στον πλανήτη μας, το γεγονός παίρνει μια εντελώς διαφορετική προοπτική. Βλέπουμε ένα παράξενο σφάλμα στον κόσμο μας - τη σκιά του φεγγαριού που πέφτει στην επιφάνεια του πλανήτη. Αυτή η εικόνα αποκαλύπτει γιατί όλοι στη Γη δεν μπορούν να δουν κάποια δεδομένη ολική έκλειψη ηλίου - η σκιά καλύπτει μόνο ένα μέρος του πλανήτη και πρέπει να βρίσκεστε κοντά στο κέντρο της σκιάς για να βιώσετε την έκλειψη.

Κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης, η σκιά του φεγγαριού μετακινείται στην επιφάνεια της Γης σε σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα την ώρα καθώς ξετυλίγεται η έκλειψη.  Αυτή η εικόνα της 11ης Αυγούστου 1999, η ηλιακή έκλειψη ήταν ένα από τα τελευταία που τραβήχτηκε ποτέ από το Ρωσικό διαστημικό σταθμό Mir.
Κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης, η σκιά του φεγγαριού μετακινείται στην επιφάνεια της Γης σε σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα την ώρα καθώς ξετυλίγεται η έκλειψη. Αυτή η εικόνα της 11ης Αυγούστου 1999, η ηλιακή έκλειψη ήταν ένα από τα τελευταία που τραβήχτηκε ποτέ από το Ρωσικό διαστημικό σταθμό Mir.
Πίστωση: Κέντρο Εθνικών Διδασκαλιών Σπατιαλών μέσω της NASA

Σεληνόφως από την τροχιά της Γης : Ο ορίζοντας είναι κεκλιμένος και φαίνεται μακριά. Το φεγγάρι φαίνεται να επιπλέει στην ατμόσφαιρα της Γης. Είναι μια από τις πολλές απίστευτες απόψεις που μπορούν να έρθουν μόνο από το διάστημα, αλλά από το όνομα είναι εξοικειωμένοι: το φεγγάρι.

Ένα τέταρτο φεγγάρι ανεβαίνει πάνω από τον ορίζοντα της Γης και πάνω από την ατμόσφαιρα της ατμόσφαιράς μας.  Η εικόνα έγινε με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στην τελική αποστολή του διαστημικού λεωφορείου Columbia.  Το πλήρωμα της Κολούμπια σκοτώθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2003, όταν το λεωφορείο έσπασε για την επανένταξή του στην ατμόσφαιρα της Γης.
Ένα τέταρτο φεγγάρι ανεβαίνει πάνω από τον ορίζοντα της Γης και πάνω από την ατμόσφαιρα της ατμόσφαιράς μας. Η εικόνα έγινε με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στην τελική αποστολή του διαστημικού λεωφορείου Columbia. Το πλήρωμα της Κολούμπια σκοτώθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2003, όταν το λεωφορείο έσπασε για την επανένταξή του στην ατμόσφαιρα της Γης.
Πίστωση: NASA

Aurora από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό : Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Γη δεν έχουν δει ποτέ την Aurora. Μόνο μια χούφτα ήταν αρκετά τυχεροί για να το δει από το διάστημα.

Αυτή η άποψη του aurora, ή των βόρειων φώτων, λήφθηκε από αστροναύτες στο εσωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στις αρχές του 2012. Παρουσιάζει λαμπρές οθόνες aurora που χορεύουν πάνω από τη Γη.
Αυτή η άποψη του aurora, ή των βόρειων φώτων, λήφθηκε από αστροναύτες στο εσωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στις αρχές του 2012. Παρουσιάζει λαμπρές οθόνες aurora που χορεύουν πάνω από τη Γη.
Πίστωση: NASA

Φρέσκιες προοπτικές:  Κοιτάζοντας κάτω από τη Γη από το διάστημα, τη νύχτα, παρέχει μια προοπτική λίγες έχουν δει από πρώτο χέρι - μια μικροσκοπική, ανοιχτόχρωμη μπλε κουκίδα μετατράπηκε σε ένα μαύρο σφαιρίδιο με χρυσά κοσμήματα.

Ο αστροναύτης του Καναδά, Chris Hadfield, βλέπει ένα περίγραμμα της Φλόριντα στις 12 Μαΐου 2013.
Ο αστροναύτης του Καναδά, Chris Hadfield, βλέπει ένα περίγραμμα της Φλόριντα στις 12 Μαΐου 2013.
Πιστοποίηση: Καναδικός Οργανισμός Διαστήματος / Chris Hadfield


Είστε εδώ; Εάν θα μπορούσατε να ταξιδέψετε στον Κρόνο και να πάρετε τη σωστή γωνία (και μια σωστή έκθεση), εδώ είναι αυτό που θα έμοιαζε η Γη από τον δακτυλιοειδή πλανήτη.

Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA έσπασε αυτή την άποψη των δαχτυλιδιών του Κρόνου, με το γήινο τρόπο, μακριά από την απόσταση, χρησιμοποιώντας έναν φακό ευρείας γωνίας στις 19 Ιουλίου 2013. Εξετάζετε τη σκοτεινή πλευρά του Κρόνου, το λαμπερό άκρο του, , Συν τα δαχτυλίδια F, G και E.
Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA έσπασε αυτή την άποψη των δαχτυλιδιών του Κρόνου, με το γήινο τρόπο, μακριά από την απόσταση, χρησιμοποιώντας έναν φακό ευρείας γωνίας στις 19 Ιουλίου 2013. Εξετάζετε τη σκοτεινή πλευρά του Κρόνου, το λαμπερό άκρο του, , Συν τα δαχτυλίδια F, G και E.
Πίστωση: NASA / JPL-Caltech / Ινστιτούτο Διαστημικής


Γύρω από τη Σελήνη: Η  Κίνα ξεκίνησε την τέταρτη αποστολή της στο φεγγάρι τον Οκτώβριο του 2014, στέλνοντας έναν καθετήρα στον βρόχο γύρω από τη Σελήνη και επιστρέφοντας στη Γη. Κατά μήκος του δρόμου, ο καθετήρας κατέλαβε μια κλασική άποψη του κόσμου μας πάνω από τον ώμο της σελήνης. 

livescience.comΗ αποστολή σεληνιακού βρόχου που δημιούργησε αυτήν την εικόνα είναι ένα βήμα προς την προγραμματισμένη αποστολή επιστροφής δειγμάτων Chang'e 5 της Κίνας το 2017.
Η αποστολή σεληνιακού βρόχου που δημιούργησε αυτήν την εικόνα είναι ένα βήμα προς την προγραμματισμένη αποστολή επιστροφής δειγμάτων Chang'e 5 της Κίνας το 2017.
Πιστωτικές μονάδες: Κίνα Αεροδιαστημική επιστήμη και τεχνολογία Corporation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...