Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Λεφτά… υπάρχουν – «Μποναμάς» 1.000 ευρώ σε 1 εκατ. Έλληνες


«Μποναμά» 1.000 ευρώ σχεδιάζει να μοιράσει η κυβέρνηση σε ένα εκατομμύριο Έλληνες έως τα τέλη του 2017, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορου Βερναρδάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».

Την ώρα που η απονομή των συντάξεων καθυστερεί, το ΕΚΑΣ κόβεται, ενώ εν όψει τρίτης αξιολόγησης είναι προ των πυλών και η περικοπ0ή κοινωνικών επιδομάτων, περισσεύουν κάποια χρήματα, τα οποία θα δοθούν στους έχοντες ανάγκες ως κοινωνικό μέρισμα, πάντα μετά την έγκριση της τρόικας.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να μοιράσει αυτό το ποσό ως χριστουγεννιάτικο «μποναμά» είναι σωστή, δεν χωράει αφιβολία. Ωστόσο με έκτακτα βοηθήματα, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για την τόνωση της ανάπτυξης. Αυτό που χρειάζεται είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η μείωση της φορολογίας και η αναπτυξιακή πολιτική.

Να σημειωθεί επίσης ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την άνοιξη ευνοικές ρυθμίσεις μέσω τραπεζών για τα καταναλωτικά δάνεια και τις κάρτες, την ώρα που πωλούν φτηνά τα καταναλωτικά δάνεια σε ξένα funds.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...