Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Η CIA είχε έναν πράκτορα σε μια εφημερίδα σε κάθε πρωτεύουσα του κόσμου τουλάχιστον από το 1977

Ο Joel Whitney είναι συνιδρυτής του περιοδικού Guernica, περιοδικό παγκόσμιων τεχνών και πολιτικής, και έχει γράψει για πολλές δημοσιεύσεις, όπως οι New York Times και η Wall Street Journal.
Το βιβλίο του Finks: Πώς η CIA εξαπάτησε τους καλύτερους συγγραφείς του κόσμουπεριγράφει τον τρόπο με τον οποίο η CIA συνεισέφερε κεφάλαια σε πολλά σεβαστά περιοδικά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης του Παρισιού, για να προωθήσει με λεπτότητα τις αντικομμουνιστικές απόψεις. Στη συζήτησή τους, η Whitney λέει στον Robert Scheer για τους δεσμούς που είχε το συνέδριο της CIA για Πολιτιστική Ελευθερία με λογοτεχνικά περιοδικά. Μιλά για την προσπάθεια της CIA κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου να έχει τουλάχιστον έναν πράκτορα σε κάθε σημαντικό οργανισμό ειδήσεων, προκειμένου να σκοτώσει τις ιστορίες εάν ήταν πολύ επικριτικές ή να τους οδηγήσουν να τρέξουν αν ήταν ευνοϊκές για τον οργανισμό. Και συζητούν την υπερβολή των άμεσων κινδύνων και κινδύνων των κομμουνιστικών καθεστώτων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, που αρχικά οδήγησε πολλούς ανθρώπους να στηρίξουν τον πόλεμο του Βιετνάμ.


globinfo freexchange


Ο James Jesus Angleton ήταν μέρος αυτής της μετα-OSS ομάδας που κατανοούσε πόσο σημαντικές ήταν οι κατασκοπεία και οι μυστικές επιχειρήσεις κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Και από εκεί, κάνει κάθε είδους τρομερά λάθη.Αυτός και η ομάδα του πίστευαν ουσιαστικά ότι έπρεπε να κάνουν καλύτερη προπαγάνδα από ό, τι οι Σοβιετικοί και ένας από τους τρόπους με τους οποίους νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλύτερα ήταν να το κάνουν με λεπτότητα και, θα μπορούσατε να το πείτε, κρυφά.




Έτσι, όταν το πρόγραμμα απειλείται με έκθεση στα '64, '65, '66 και '67 μέσω διαφόρων πηγών, όπως Ramparts και The New York Times, αυτό το προνόμιο της μυστικότητας που απολάμβαναν δεν ήταν κάτι που ήταν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν. Έτσι έχετε κάτι που χαρακτηρίζεται ως σχετικά καλοήθη, αυτή η χρηματοδότηση του πολιτισμού μέσα από το Κογκρέσο για την Πολιτιστική Ελευθερία, μια χρηματοδότηση φοιτητικών κινήσεων μέσω του Εθνικού Φοιτητικού Συλλόγου, η χρηματοδότηση εργατικών συνδικάτων που θα επηρεάζονταν λιγότερο από την κομμουνιστική τάξη από ό, εκείνες που υποτίθεται ότι ήταν εκεί έξω. Αυτές θεωρήθηκαν ως καλοήθεις απαντήσεις.Ήταν αντιδράσεις στη διείσδυση της Σοβιετικής Ένωσης. Έτσι, η μυστικότητα είναι ένα κλειδί για να τους κάνουμε να λειτουργήσουν.


Επομένως, ακόμη και αν θέλετε να κάνετε το επιχείρημα ότι, για παράδειγμα, το Κογκρέσο για την Πολιτιστική Ελευθερία ποτέ δεν λογοκρίνει τα περιοδικά του - κάτι που νομίζω ότι έχει διαψευσθεί σοβαρά. Κάνοντας λογοκρισία. Ακόμα κι αν ήθελες να πεις ότι δημοσίευσαν όλα τα είδη σπουδαίων συγγραφέων -που ήταν μέρος της λεπτότητάς της και μέρος της λαμπρότητας αυτής, και μέρος της μαγείας αυτής της γοητείας. Ακόμα και αν θέλατε να το πείτε όλα αυτά, όταν η μυστικότητα εκτίθεται με έντιμη λογιστική στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το τέταρτο κτήμα, τα αμφισβητούμενα μέσα αμερικανικής λατρείας σε όλο τον κόσμο, είναι τόσο συνημμένα στην μυστικοπάθεια τους, και έτσι αναστατωμένος, ο όμιλος της CIA υπό την ηγεσία των ανθρώπων όπως το Angleton, ότι διαπράττουν κάτι που είναι περίπου αντι-αμερικανικό όπως οτιδήποτε στο σύστημά μας. Ποια είναι: περισσότερη μυστικότητα, περισσότερη διείσδυση των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο σημείο της διείσδυσης, τον τύπο του πολέμου κατά του Βιετνάμ. δεύτερον, ο φοιτητής, οι φοιτητικές εφημερίδες και ο Τύπος. την εναλλακτική, την επονομαζόμενη, πατήστε. Που ουσιαστικά είναι μια άδεια για να κάνουν ό, τι έκαναν αργότερα. Έτσι, όπου τα Ramparts διείσδυσε, οδηγεί σε Operation Chaos, πιθανώς? που οδηγεί στη λειτουργία Mockingbird στη δεκαετία του '70.


Μέχρι τη στιγμή που έχουμε αναφέρει τον Carl Bernstein σχετικά με την επιχείρηση Mockingbird και τον John Crewdson σχετικά με το διεθνές ισοδύναμό του στην New York Times-Bernstein στην Rolling Stone, βλέπετε ουσιαστικά ότι η CIA προσπαθεί να έχει τουλάχιστον έναν πράκτορα σε κάθε σημαντική διοργάνωση ειδήσεων και μέσων μπορεί να κάνει στον κόσμο.


Και ο κ. Crewdson που ανέφερε στους Times, στα τέλη του 1977, ουσιαστικά λέει ότι είχαν έναν αντιπρόσωπο ή σύμβουλο σε μια εφημερίδα σε κάθε πρωτεύουσα της Γης. Θα μπορούσαν να σκοτώσουν ιστορίες ή να δουν ιστορίες για να τρέξουν που απεικόνιζαν τις απόψεις της CIA με ευνοϊκό τρόπο, ή θα τους σκότωναν εάν δεν το έκαναν. failedevolution

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...